Yohimbe

Το Yohimbe ( Pausinystalia yohimbe) είναι ένα αειθαλές δέντρο που ενδημεί στη Δυτική Αφρική, στη Το Yohimbe ( Pausinystalia yohimbe) είναι ένα αειθαλές δέντρο που ενδημεί στη Δυτική Αφρική, στη Νιγηρία, το Καμερούν και το Κονγκό. Το φυτό αυτό έχει ψυχοτρόπο δράση και είναι ευρέως διαδεδομένο ως φυτικό αφροδισιακό.

Ο φλοιός του δέντρου περιέχει δραστικές ενώσεις που ονομάζονται αλκαλοειδή. Το κύριο αλκαλοειδές του φυτού είναι η υοχιμβίνη. Η υοχιμβίνη χρησιμοποιείται ως φάρμακο στις Ηνωμένες Πολιτείες για τη θεραπεία της στυτικής δυσλειτουργίας. Εκχυλίσματα από το φλοιό του φυτού πωλούνται επίσης στην Ευρώπη και την Αμερική, ως συμπληρώματα διατροφής .

Σύγχρονες επιστημονικές μελέτες έχουν πραγματοποιηθεί για να εξακριβωθεί κατά πόσο η υοχιμβίνη πράγματι βοηθά σε προβλήματα στυτικής δυσλειτουργίας, στα οποία παραδοσιακά στην Αφρική χρησιμοποιείται. Για παράδειγμα, μια γερμανική μελέτη εξέτασε κατά πόσον 30 mg / ημέρα υοχιμβίνη για 4 εβδομάδες θα βοηθήσει τους άνδρες με προβλήματα στυτικής δυσλειτουργίας. Η υοχιμβίνη βρέθηκε να είναι πιο αποτελεσματική από το εικονικό φάρμακο (71% έναντι 45%). Η δράση της οφείλεται στο οτι προκαλεί χαλαρώση και διαστολή των αιμοφόρων αγγείων του πέους, με αποτέλεσμα την αυξημένη ροή αίματος και τη στύση. Εξετάζεται επίσης επιστημονικά το ενδεχόμενο να διεγείρει περιοχές του εγκεφάλου που εμπλέκονται στη σεξουαλική επιθυμία.

Επιπλέον, η υοχιμβίνη έχει βρεθεί ότι διευκολύνει τη λιπόλυση αυξάνοντας την απελευθέρωση της νορεπινεφρίνης στα λιπώδη κύτταρα και μπλοκάροντας τη δράση των άλφα-2 υποδοχέων που δρούν ανασταλτικά στη λειτουργία της λιπόλυσης. Ως συμπλήρωμα διατροφής, ο αποξηραμένος φλοιός του δέντρου μετατρέπεται σε τσάι.

Παρασκευή ροφήματος. Χρησιμοποιείστε 30 γραμμάρια απο το φυτό για μισό λίτρο νερό. Βάζετε το φυτό μέσα σε κρύο νερό και τα αφήνετε να βράσουν για 5-10 λεπτά. Το αποσύρετε από τη φωτιά, το αφήνετε για 5-10 λεπτά, και έπειτα το σουρώνετε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου